Friluftsskolene i Hordaland

Hva er Friluftsskolen?

Vi arrangerer friluftsskole i Bergen den 14.-17. august på Helleneset og Øvre Hellen. Friluftsskolen er et dagtilbud for barn i alderen 10-13 år. Med aktiviteter som bading, utendørs matlaging, klatring, fisking og mer, er friluftsskolen et ypperlig tilbud for de som ønsker seg en både spennende og lærerik ferieopplevelse ute i naturen.  

Informasjon og påmelding

Friluftsskolen går i uke 33, altså 14.-17. august, og oppmøte vil bli fra kl. 08:30 til kl. 15:30 disse dagene. Deltakere må huske å kle seg etter værforholdene.

Pris per deltaker er kr 700,-.

Om området

Helleneset

Helleneset er et flott område ved mot byfjorden syd for Eidsvågsneset. Området har gode bademuligheter, enten man ønsker å bade i basseng eller i havet. Det er badestiger og stupebrett ved sjøen. I tillegg til dette er Helleneset tilrettelagt med klatremuligheter på klipper, og man kan selvfølgelig også fiske, grille eller nyte solen i sandfjæren.

Øvre Hellen

Øvre Hellen er tidligere en del av Bergen festning, nå et naturområde, som ligger på Hellefjell. Her er det blant annet en hinderløype bygget i Speidernes 5-kamp-standard, med ulike vanskelighetsgrader så alle kan få noe å bryne seg på. Hinderløypen er egnet til å jobbe sammen for å komme seg over hindrene, så det er både sosialt og morsomt. I tillegg til dette er Øvre Hellen et populært klatreområde med flere klatrefelt, deriblant klatrevegger som egner seg godt for nybegynnere. Det finnes også mange stier og turveier på området.