top of page

Friluftsskolene i Hordaland

Hva er Friluftsskolen?

Vi arrangerer friluftsskole i Bergen den 14.-17. august på Helleneset og Øvre Hellen. Friluftsskolen er et dagtilbud for barn i alderen 10-13 år. Med aktiviteter som bading, utendørs matlaging, klatring, fisking og mer, er friluftsskolen et ypperlig tilbud for de som ønsker seg en både spennende og lærerik ferieopplevelse ute i naturen.  

Informasjon og påmelding

Friluftsskolen går i uke 33, altså 14.-17. august, og oppmøte vil bli fra kl. 08:30 til kl. 15:30 disse dagene. Deltakere må huske å kle seg etter værforholdene.

Pris per deltaker er kr 700,-.

Om området

Helleneset

Helleneset er et flott område ved mot byfjorden syd for Eidsvågsneset. Området har gode bademuligheter, enten man ønsker å bade i basseng eller i havet. Det er badestiger og stupebrett ved sjøen. I tillegg til dette er Helleneset tilrettelagt med klatremuligheter på klipper, og man kan selvfølgelig også fiske, grille eller nyte solen i sandfjæren.

Øvre Hellen

Øvre Hellen er tidligere en del av Bergen festning, nå et naturområde, som ligger på Hellefjell. Her er det blant annet en hinderløype bygget i Speidernes 5-kamp-standard, med ulike vanskelighetsgrader så alle kan få noe å bryne seg på. Hinderløypen er egnet til å jobbe sammen for å komme seg over hindrene, så det er både sosialt og morsomt. I tillegg til dette er Øvre Hellen et populært klatreområde med flere klatrefelt, deriblant klatrevegger som egner seg godt for nybegynnere. Det finnes også mange stier og turveier på området.

bottom of page