top of page

FRILUFTSLEIREN

FRILUFTSLEIREN

På friluftsleiren vil deltakerne oppleve det enkle friluftslivet og få opplæring i hvordan en klarer seg på tur i naturen. På idylliske Kvamsøy i Hardangerfjorden treffes nye og gamle deltakere for 5 dager med kjekke aktiviteter som gjør dem trygge på å ferdes i naturen og på sjøen. Vennskap for livet startes her.
På friluftsleiren vil deltakerne oppleve det enkle friluftslivet og få opplæring i hvordan en klarer seg på tur i naturen. På idylliske Kvamsøy i Hardangerfjorden treffes nye og gamle deltakere for 5 dager med kjekke aktiviteter som gjør dem trygge på å ferdes i naturen og på sjøen. Vennskap for livet startes her.

Aktiviteter

 

I løpet av de 5 dagene deltakerne er på Friluftsleiren vil de være med på mange aktiviteter. Noen aktiviteter skjer hver dag, noen aktiviteter er væravhengige og noen aktiviteter er opplæringsaktiviteter som deltakerne er med på en gang for så å kunne velge dem igjen i "fritiden".  

Hvordan bo i lavvo

Med mindre været er svært dårlig bor deltakerne i lavvo hele uken. Vi har overnattingskapasitet inne dersom været er for dårlig eller vinden for sterk.

 

Når en bor i lavvo over flere dager er det viktig å holde orden på tingene sine. Deltakerne lærer hvordan de best kan innrette seg for å ha det komfortabelt, ryddig og hygienisk i lavvoen.

Stormkjøkken

 

Stormkjøkken er et enkelt kokeapparat basert på sprit eller gass. Noen av måltidene i løpet av uken tilberedes av deltakerne på stormkjøkken.

 

Slik får de erfaring med et trygt og sikkert kokeapparat. 

Bål og bålplassen

Bålet er sentralt i det norske friluftslivet. Bål skaper god stemning og ro for dem som sitter rundt et bål.

 

Deltakerne lærer å bygge en sikker bålplass, å tenne opp et lite bål, og lage matretter på bål. De får erfaring med bål, og skal kjenne til enkle bålregler som gjør det trygt å ha bål. I tillegg til å slukke et bål på ulike måter. Leirbålet er sentralt hver kveld.

 

På friluftsleiren lærer vi også at dersom en skal tenne bål i perioden 15. april til 15. september må en ha tillatelse fra grunneier eller brannvesen. Er det svært tørt tenner vi ikke bål.

Øks, sag og kniv

Øks, sag og kniv er redskaper deltakerne på friluftsleiren bruker ofte og jevnlig. Øks og sag er til å få laget et bål, og gapahuk. Kniv er til spikking, tilberedning av mat og diverse annet. Deltakerne får lære grunnleggende teknikker med å holde kniv, sag og øks. I tillegg til ulike skader som kan oppstå med bruk av disse redskapene. 

Kanopadling

Kanopadling er en kjekk aktivitet. På Friluftsleiren skal deltakerne få erfaring med kano som fremkomstmiddel og rekreasjonsaktivitet.

 

Det instrueres i trygg og sikker bruk av kano, fra en går ombord, hvordan en sitter i kanoen og hvordan en kommer ut av kanoen uten å velte. God padleteknikk blir det også øvd på.

Fisking
Fisking hører også til som en aktivitet i det norske friluftslivet. på Friluftslerien drar vi ut med båt og fisker, deltakerne kan gjerne dra ut med robåtene eller følgebåten vår sammen med aktivitetslederne.
Allemannsretten
Noe av det mest verdifulle vi har for det norske friluftslivet er allemannsretten. På en morsom og praktisk måte skal deltakerne få lære de viktigste prinsippene som gjelder vedrørende allemannsretten. Hvor kan vi overnatte? Hvor lenge kan vi overnatte? Når kan vi tenne bål? Hvor har vi lov å ferdes?
Kart & kompass
Skal vi ferdes ute i naturen er det kjekt og praktisk å kunne bruke kart og kompass. Deltakerne lærer å bruke kompasset, orientere et kart og lære de enkleste karttegnene. 
Skattejakt
I løpet av uken skal deltakerne overnatte i gapahuk eller under åpen himmel et annet sted på øyen. I den forbindelse lager vi skattejakt. Dette er alltid like populært og spennende.
Overnatting i gapahuk
Gjennom uken overnatter deltakerne i lavvo 3 netter og en natt i gapahuk, som blir arrangert som en skattejakt. Da lærer de å lage overnattingssted uten telt. Det er spennende og deltakerne får en fantastisk mestringsfølelse når de sover ute uten telt over hodet! 
Bading
Alle barn liker å bade, også på Friluftsleiren. Vi har rene badeøkter, og vi har bading i pauser og på ettermiddagen, alt etter vær.
Ingen barn får bade alene, og vi har alltid minst 2 badevakter tilstede under bading.
Førstehjelp

Når vi driver med alle disse aktivitetene er det en viss risiko når det gjelder skader, men også i en vanlig husstand. Det er derfor deltakerne får lære førstehjelp både med akutte skader og småskader. 

PMR Radio

Deltakerne får lære enkelt taleteknikk ved radiobruk. Der halvparten av deltakerne skal ha bind for øynene og stole på at personen i den andre enden forteller riktig vei å gå for å komme seg til mål. 

bottom of page