top of page

FRILUFTSLEIREN

På friluftsleiren vil deltakerne oppleve det enkle friluftslivet og få opplæring i hvordan en klarer seg på tur i naturen. På idylliske Kvamsøy i Hardangerfjorden treffes nye og gamle deltakere for 5 dager med kjekke aktiviteter som gjør dem trygge på å ferdes i naturen og på sjøen. Vennskap for livet startes her.

Om Friluftsleiren

 

På Friluftsleiren​ skal deltakerne lære grunnleggende friluftsliv ved selv å ta del i aktiviter på og ved sjøen, bo i lavvo og lære å klare seg på tur.
 

Friluftslerien er et sommerleirtilbud til barn i alderen 9 - 13 år. Det vil si dem som er minst ferdig med 3. klasse og har fyllt 9 år før 1. august i inneværende år. 

Friluftsleirens mål er å gi deltakerne erfaring med det enkle friluftslivet på og ved sjøen. Padling i kano, seiling og roing i småbåter, rappellering, fisking, bruk av stormkjøkken, sikker båltenning, matlaging ute, overnatting i lavvo og under åpen himmel og leirbål er blant aktivitetene deltakerne får med seg i løpet av uken.

 

Hver dag starter med en liten samling på morgenen hvor en reflekterer over hva som var den kjekkeste opplevelsen dagen før, og avsluttes med leirbål og en refleksjon over hva en lærte i dag. Midt i uken drar deltakerne på en miniekspedisjon, også kalt skattejakt, hvor de overnatter under åpen himmel eller under presenningsduk/gapahuk, avhengig av værforholdene.

 

Friluftsleiren arrangeres av Hordaland krins av Norges speiderforbund. Påmelding legges ut ca. midten av mars hvert år.

 

 

Om aktivitetslederne

 
Aktivitetslederne på Friluftsleiren er normalt hentet fra speiderbevegelsen, og har lang erfaring med å dra med seg barn på tur.

 

Aktivitetslederne er i alderen 16 til nærmere 30 år. De har vært aktive speidere i mange år, har gjennomgått speidernes lederkursing og har erfaring som patruljeførere og ledere i speidergrupper i Hordaland over flere år, til tross for lav alder. De er flinke til å kommunisere med deltakerne, og har opplæring i hvordan en tar vare på den enkelte. 

 

Om sikkerhet 

 
Vi som driver Friluftsleiren tar sikkerhet på største alvor. Våre aktivitetsledere er erfarne unge speiderledere som har vært på tur med barn før.
 

Alle som jobber på Friluftsleiren har gjennomgått speidernes "Sikkerhet på tur kurs". Vi gjennomfører risikoanalyser for alle aktiviteter og vurderer alltid været slik det er før vi går på sjøen eller gjennomfører aktiviteter på land.

 

Alle som ferdes på sjøen skal ha på seg redningsvest. Hvis vi er på sjøen med småbåter og kano har vi følgebåt somligger stand-by på fjorden og følger med på aktiviteten. Alle båtførerene våre har båtførerbevis og sjekkes ut for bruk av følgebåten.

 

Bading foregår i skjermet område.Når vi bader er det alltid aktivitetsledere tilstede og ingen bader alene.

bottom of page