top of page

FRILUFTSLEIREN

På friluftsleiren vil deltakerne oppleve det enkle friluftslivet og få opplæring i hvordan en klarer seg på tur i naturen. På idylliske Kvamsøy i Hardangerfjorden treffes nye og gamle deltakere for 5 dager med kjekke aktiviteter som gjør dem trygge på å ferdes i naturen og på sjøen. Vennskap for livet startes her.

Nyttig info for deg som skal på leir

Hva koster det?

En uke med Friluftsleir koster kr 3500. Vi har noen gratis plasser også, slik at familier med dårlig økonomi også kan sende sine barn på leir. Ta kontakt med leirsjef for samtale om dette.

 

Deltakeravgiften dekker kost, opphold, aktiviteter i 5 dager. Vi baserer oss på sunn og god mat stort sett laget fra grunnen av. Hver dag får deltakerne frokost, lunsj, middag og ved behov kvelds. I tillegg får de frukt og grønnsaker.

penger.jpg

Mobiltelefon

Vi oppfordrer de foresatte på det sterkeste om ikke å sende mobiltelefon med deltakerne. Dette blant annet for at vi ønsker at deltakerne skal komme til oss, og ikke ringe hjem. Vi har større mulighet for å ha kontroll på det som oppstår dersom deltakerne ikke har telefon—og større mulighet for å påvirke enn det dere hjemme har.

 

Deltakerne kan få låne telefon dersom de ønsker å ringe hjem. Vi har også en telefon som alltid er på. Telefonnummer til denne er 908 83 633. Dette har vi god erfaring med fra tidligere leirer.

mobil.jpeg

Kiosk

Ingen god leir uten en leirkiosk. Etter middag åpner vi kiosken. I kiosken har vi et lite utvalg av kioskvarer. Her har deltakerne mulighet til å påvirke litt hva som er mulig å få i kiosken, men vi har i utgangspunktet sjokolade, chips, brus, kjærligheter og lignende i kiosken.

 

Vi oppfordrer til at ingen deltakere har med seg mer enn kr 200-250 til snoping. For at penger ikke skal forsvinne i teltet (6-8 barn i et telt sammen skaper tidvis kaos i det som i utgangspunktet skal ligge i sekken, før de har innarbeidet gode rutiner for orden...)  eller mistes i terrenget samler vi inn kioskpenger i starten av leiren, og så har den enkelte en "konto" i kiosken. Overskytende betales ut siste dagen.

snop2.jpeg

Pakkeliste

For å lette pakkingen til Friluftsleiren har vi laget et forslag til hva som er lurt å ta med seg. Det er viktig å pakke i ett kolli, slik at deltakerne ikke mister noe på vei til eller fra leiren. Videre er det viktig at sekken/ bagen ikke er for tung å bære. 

 

Husk å merke alle eiendeler med navn og telefonnummer.

Pakkelisten

Zappfe sekk.jpg

Busstransport

Vi har kun anledning til å sleppe av folk på Bjørkheim underveis. Vi har dessverre ikke anledning til å administrere av- og på-stigninger på flere stopp underveis på bussruten.

 

Alle som har bestilt transport fra Bergen møter på Bergen busstasjon senest kl 08.30 på mandag den uken de skal delta. Fremmøte ved perrong O helt sør på Bergen busstasjon.  Her møter dere to ledere fra Friluftsleiren som er med på bussen.

Retur samme sted fredag ca kl 16.15 - 16.25- avhengig av trafikken inn til Bergen.

For dem som ikke deltar på felles transport og møter/ henter i Øystese gjelder følgene tidspunkt:

Mandag: fremmøte kl 10.30 ved Evjo i Øystese.

Fredag: henting kl 14.30 ved Evjo i Øystese.

buss.jpeg

Utlån av utstyr

Vi har noe utstyr til utlån dersom dere ikke har nødvendig utstyr. Vi har sekker, soveposer, liggeunderlag, turs-spisesett og  kniver. Det tegnes en kontrakt for det utstyret som lånes ut, og kan hentes på Speidersenteret før leiren. 

sekkogsovepose.jpeg
bottom of page